Kontakt : +45 4477 3737

Tilbud til pårørende

Tilbud til pårørende

Når et menneske kæmper med stof, alkohol eller gennemgribende sociale eller psykiske udfordringer, rammer det ikke kun den enkelte.

Som pårørende kan du have brug for hjælp, inspiration eller andre at tale med, uanset om du er forælder, partner, ven eller (voksent) barn.

Du er altid velkommen til at kontakte Brydehuset. Vi kan hjælpe med rådgivning om, hvilket tilbud der er bedst for dig eller jer.

Til dig, der er pårørende til en, der tager stoffer eller drikker for meget

  • Tema-møder 2021 (kommer)
  • Pårørendesamtale – ring 4477 3737 og book en samtale
  • Forældrekursus (kommer)
  • Pårørendegruppe (kører – der er løbende plads til nye)

Til dig, der er pårørende til en, der er indskrevet i Brydehuset på socialområdet

  • Tema-møder 2021 (kommer)
  • Pårørendegruppe (7. april 2021)

Hvem kan bruge Brydehusets pårørendetilbud?

RUSMIDLER: På rusmiddelområdet er de fleste tilbud til dig, der bor i Ballerup eller en af de mange omkringliggende kommuner, som Brydehuset samarbejder med. Det er ikke nødvendigt, at din nære er i behandling hos os. Læs mere under det enkelte tilbud, eller ring og få en snak med vores pårørenderådgiver eller reception på 4477 3737.

SOCIALOMRÅDET: På socialområdet er vores tilbud primært til dig, der har en nær i behandling i Brydehuset gennem Ballerup Kommune. Du kan dog tilmelde dig temamøderne, uanset om din nære er indskrevet eller ej. Er din nære ikke indskrevet, vil vi gerne hjælpe med at finde andre tilbud, der passer.

Tema-møder 2021

Som pårørende er det rart at være klædt på med viden og indsigt i den særlige livssituation, som du og din nære står i. Samtidig kan det være en lettelse at møde andre i samme situation og få et rum til at drøfte de tanker, du ellers går med alene. I Brydehuset arbejder vi på at arrangere en række tema-møder for pårørende.

Tema-møder er for dig, der er pårørende. Det er ikke afgørende om din nære er indskrevet i Brydehuset. Tilmeld dig nyhedsbrevet og vær blandt de første, der får besked, når vi er klar til at invitere indenfor.  

Pårørendesamtale

Har du brug for at tale om din situation? Vi kender indgående til rusmiddelproblematikker og den effekt, det kan have på en familie. Og vi er klar til at tale med dig og give dig inspiration til et næste skridt.

Pårørendesamtalen er for dig, der bor i storkøbenhavnsområdet. Det er ikke en forudsætning, at din nære er i behandling hos os. Send en email med titlen "pårørendesamtale" og book en samtale, eller ring til reception på 4477 3737. 

Pårørendegruppe (rusmidler)

Mange pårørende har stor gavn af at møde andre i lignende situationer. Der er ofte fællestræk – men også forskelle. Pårørendegruppen giver dig et fællesskab og inspiration til, hvordan du kan tage hånd om din situation.

Vores pårørendegruppe har cirka otte deltagere, der mødes en gang hver anden uge. Et forløb strækker sig over 12 sessioner, og vi har løbende optag. Gruppen ledes af Brydehusets medarbejdere, der styrer dialogen og sørger for, at vi kommer omkring en række relevante emner på en givende og relevant måde.

Deltagerne i pårørendegruppen (rusmidler) er fra storkøbenhavnsområdet. Det er ikke en forudsætning, at din nære er i behandling hos os. Pårørendegruppe ligger tirsdag i lige uger kl. 16-18. Send en email med titlen "pårørendegruppe" for at høre mere om pårørendegruppen.

Pårørendegruppe (socialområdet)

Mange pårørende har stor gavn af at møde andre i lignende situationer. Der er ofte fællestræk – men også forskelle. Pårørendegruppen giver dig et fællesskab og inspiration til, hvordan du kan tage hånd om din situation.

Vores pårørendegruppe har cirka otte deltagere, der mødes en gang hver anden uge. Et forløb strækker sig over seks sessioner, og gruppen er lukket. Gruppen ledes af Brydehusets medarbejdere, der styrer dialogen og sørger for, at vi kommer omkring en række relevante emner på en givende og relevant måde.

Deltagerne i pårørendegruppen (socialområdet) har en nær, der i øjeblikket er indskrevet i Brudehuset. Send en email med titlen "pårørendegruppe"  for at høre mere om pårørendegruppen, eller henvend dig til din næres kontaktperson i Brydehuset. Næste pårørendegruppe starter til september 2021 - Se flyer fra tideligere gruppe her

Forældrekursus (rusmidler)

På forældrekursus bliver du og din partner præsenteret for viden og redskaber, så I får mulighed for at reflektere over jeres rolle som forældre i lige præcis den situation, I står i. Dette kan give anledning til at tage initiativer eller udvikle nye strategier baseret på jeres værdier og det, I står for som mennesker, som familie og som forældre. Forældrekurser er for dig eller jer, der har et barn eller ung i behandling i Brydehuset.

Deltagerne på forældrekursus (rusområdet) har et barn på op til 22 år, der er indskrevet i Brydehuset. Send en email med titlen "mere om forældrekursus" og hør mere om kurset, eller henvend dig til dit barns kontaktperson i Brydehuset. Næste forældrekursus starter 29. september - Se flyer her

Børn i familier med stoffer, hash eller alkohol

Mange børn vokser op i familier med alkohol eller stoffer og oplever, at deres hverdag bliver påvirket. Hvis du kender et barn fra et hjem med rusmidler – det kan også være dit eget barn – kan vi hjælpe dig med en snak om, hvordan man passer på barnet. Book en pårørendesamtale.

Hvis du er under 18 år eller kender et barn, der har brug for at snakke med nogen, så opfordrer vi til at tage kontakt til TUBA eller Headspace i Ballerup. Du er også velkommen til at kontakte os, så hjælper vi gerne med at finde et relevant tilbud.

Børn i familier med psykisk eller fysisk sygdom

Mange børn vokser op i familier med en far eller mor, der er ramt af psykisk eller fysisk sygdom og oplever, at deres hverdag bliver påvirket.

Hvis du er under 18 år eller kender et barn, der har brug for at snakke med nogen, så opfordrer vi til at tage kontakt til Headspace i Ballerup. Er barnets far eller mor indskrevet i psykiatrien, kan barnet også deltage på børnekurser gennem Psykiatrisk Center Ballerup.

Kontakt os

Måske har du brug for et godt råd eller at vende en bekymring eller dine muligheder med os? Du er altid velkommen til at ringe til vores hovednummer på 44773737, hvor vores reception tager mod dig, og sætter dig op til et møde med vores pårørenderådgiver. Du kan også sende en mail, så vender vi tilbage til dig.

Ring til os på 4477 3737 – det er gratis 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev til pårørende