Kontakt : +45 4477 3737

Opgangsfællesskabet Skolehaven

Skolehaven er et botilbud med selvstændig lejekontrakt efter ABL § 105 og SEL § § 85 til borgere med psykiske lidelser, eksempelvis angst, depression, skizofreni og personlighedsforstyrrelser. Alle beboere har deres egen lejlighed, hvor de bor under almindelige lejevilkår som i enhver anden almen boligforening. ​Vi er atten beboere og ni medarbejdere. ​

Beboernes hverdag i Skolehaven

Der er fællesspisning i hverdagene, hvor beboerne har et medansvar for at lave madplaner, købe ind og lave mad. Der er også fællesspisning hver anden lørdag og brunch hver søndag, som kan tilkøbes for et mindre beløb. Herudover står beboerne selv for deres mad.

Der er to madordninger

Lille hold: 5 x morgenmad og 3 x aftensmad pr. uge

Stort hold: 5 x morgenmad og 5 x aftensmad pr. uge ​

Skolehaven har fokus på, at beboerne kommer ud af huset for at få oplevelser og erfaringer. Fælles oplevelsesture og ferier giver ikke kun gode oplevelser, men det styrker også fællesskabsfølelsen. Gennem fælles udflugter træner beboerne også deres individuelle kompetencer og de får større mod på at gå ud på egen hånd i hverdagen. Skolehavens personale Personalet understøtter beboerens recovery-proces, for at skabe de bedst mulige rammer for beboerens udvikling. ​Beboeren kan få støtte og vejledning til f.eks. personlige problemer og relationer, økonomi, indkøb, madlavning, rengøring og tøjvask.

Personalet har fokus på

Åbenhed, kreativitet, respekt, rum til individet, positiv tilgang, udviklende samvær, fællesskab, synligt personale, tværfaglig tilgang ​ ​

Medarbejderne træffes fra kl. 8.30-21.00 i hverdagene og fra kl. 10.00-20.00 i weekenden på telefon 5082 3848. ​

Vil du vide mere? ​

Hvis du har spørgsmål eller gerne vil vide mere om Skolehaven, så kan du kontakte Områdeleder ​Suzanne Møllegaard på 2630 1321 eller suz@balk.dk​.