Når du er pårørende

BEMÆRK AT VORES PÅRØRENDERÅDGIVNING ER ET TILBUD TIL PÅRØRENDE I STORKØBENHAVN.

Har din nære et problem med rusmidler? Det er ikke let at være pårørende til et menneske, der er har et problem som konsekvens af stoffer eller alkohol. Din tilværelse kan være tynget af afmagt, tvivl, skyld og skam.

Du er ikke alene

Som pårørende har du måske en lang forhistorie, hvor du tænker, at du har prøvet alt. Eller det er måske helt nyt og overraskende for dig, at forbruget er så stort, at det er blevet et problem. Der har måske altid været lidt for meget, men langsomt er rusmidlet blevet en stor del af hverdagen, og det går nu ud over jeres fælles liv og jeres relation. Måske er det kun dig, der ser forbruget som et misbrug eller problematisk overforbrug, mens din nære afviser at have et problem. Uanset hvor du står, så er din oplevelse af situationen gyldig, og det er godt, at du søger om støtte til at håndtere situationen. Det kan være første skridt mod en positiv forandring for dig, din familie og din nære relation.

Når et menneske kæmper med rusmidler, så rammer det ikke kun den enkelte. I Danmark er der mange, der er pårørende til en nærtstående, der har overforbrug eller misbrug af stof eller alkohol. Måske helt op mod hver tiende. Det præcise antal er uvist, ikke mindst fordi situationen ofte er forbundet med tristhed, tavshed og tabu. Men en ting er sikker: Du er ikke alene.

Vi forstår din situation

I Brydehuset har vi mange års erfaring med rusmiddelbehandling, og vi ved, hvad en familie lever med, når alkohol eller stoffer tager styringen. Vi ser det som vigtigt at være med til at skabe de bedste rammer for, at du som pårørende kan yde passende omsorg over for din nære – og samtidig kan bevare dig selv, dit liv og dine værdier.

Vi tilbyder derfor gratis professionel støtte og rådgivning til dig, der er i en tæt relation til et menneske i misbrug. Et misbrug er nemlig ikke kun et problem for den, der har et stort forbrug. Problemet omfatter også familien eller venskabet.

Hvem kan modtage pårørendetilbud?

Tilbuddet er til dig, der bor i Ballerup eller en af de mange omkringliggende kommuner, som Brydehuset samarbejder med. Din mand, søster, dreng, niece eller hvem du nu er pårørende til behøver ikke være i behandling i Brydehuset, for at du kan få en snak med os. Er du i tvivl, så ring og få en snak med vores pårørenderådgiver.

Du er altid velkommen til at kontakte Brydehuset. Vi kan hjælpe med rådgivning omkring, hvilket tilbud der er bedst for jer og dig.

Ring til os på 4477 3737 – husk det er gratis og anonymt

Er du pårørende til en person med misbrug?

Få gratis rådgivning
Ring til os på

4477 3737

Eller skriv til os her