Brugerne fortæller

Nedenfor udtaler udvalgte brugere sig om deres oplevelser med Brydehuset. Vores brugere er meget forskellige og vejene ind i Brydehuset er forskellige, men den mest hyppige vej ind er helt klart anbefalinger fra vores brugere. Det er vi meget glade for, fordi det bekræfter os i, at vi gør det rigtige og hjælper en masse mennesker. Vi håber, at du vil kontakte os, hvis du har et misbrug eller kender en med et misbrug.

Ring til Brydehuset på 4477 3737 eller send en mail på brydehuset@balk.dk

”Brydehuset har gjort forskellen for mig. Fra første dag følte jeg mig velkommen og forstået, og samtidig blev jeg på den gode måde opfordret til at tage ansvaret for min egen udvikling, så jeg selv blev drivkraften i min kamp mod mit misbrug. Jeg kommer her stadigvæk, fordi det giver adgang til et godt og sundt netværk og medarbejdere der med et glimt i øjet og professionel tilgang, varetager mine og de andre brugeres behov.”

Anita, 62 år

“Jeg var langt ude da jeg kom til Brydehuset. Gennem et mangeårigt misbrug havde jeg opbygget en stor gæld, havde brudt mine forældres, andre familiemedlemmers og venners tillid og levede et liv jeg var rigtig ked af. Jeg havde konstant dårlig samvittighed og havde det rigtig dårligt med mig selv. Brydehusets professionelle personale tog straks imod mig og jeg følte mig velkommen og værdsat for den, jeg er. Det har gjort at jeg nu er stoffri og er ved at bygge det liv, jeg ønsker for mig selv i fremtiden”.

Andreas, 24 år

“Brydehuset er min livline. Det er et hyggeligt, trygt og godt sted at komme, hvor jeg kan snakke med andre i min situation og hvor der altid er overskud til at spørge til, hvordan jeg har det.”

Birgit, 56 år

“Da jeg kom til Brydehuset var det hele et stort kaos. Jeg kom sjældent udenfor en dør og levede stort set et isoleret liv. Langsomt fik jeg, sammen med medarbejderne i Brydehuset, mit liv tilbage og i dag er jeg helt stoffri. Jeg er meget stolt af mig selv og taknemlig for al den hjælp, jeg har fået i Brydehuset.”

Jan, 42 år

“Der er ikke så meget bullshit med Brydehuset, men der er respekt og tryghed. Jeg følte mig mødt og forstået, og det var en fantastisk fornemmelse at få en komplet vurdering af min situation. Læge, psykolog og socialrådgiver gav mig alle en følelse af at være i gode hænder, og jeg er glad for deres hjælp med at få håndteret mit alkoholmisbrug. ”.

Søren, 53 år

Her kan du møde Lena, som har været i behandling for alkoholmisbrug i Brydehuset siden november 2019. Lene fortæller sin historie med alkoholmisbrug og behandlingen her i Brydehuset.   

.

Sæson 2 – afsnit 1 – mød vores nye medvært – Nicklas

Vi møder Nicklas, som er vores nye med-vært. Nicklas kommer fra en kernefamilie i Smørum. Han fortæller om en barndom med en god og solid kernefamilie, men med indre uro og svært ved at være i folkeskolen på skolens vilkår. Han følte sig overset og misforstået af...

Afsnit 6 – bandemiljøet og stofmisbrug

I dette afsnit møder vi Kristian Kvist, som fortæller om bandemiljøet og sammenhængen med stoffer og stofmisbrug. Kristian fortæller, at det er et hårdt miljø, hvor det er let at komme ind men meget svært og dyrt at komme ud. For mere information om dagens emner eller...

Afsnit 5 – om at være pårørende

I dette afsnit møder vi Liv Frandsen, som fortæller om det at være pårørende til en omsorgsperson med misbrug, om forbrug af stoffer i reality verdenen og om sit eget misbrug, som stoppede da hun fik en slem hashpsykose. Liv fortæller om sine egne erfaringer med at...

Afsnit 4 – sociale og antisociale aspekter ved misbrug

I dette afsnit møder vi Henrik Skovsen fra Brydehuset, som fortæller om sociale og antisociale aspekter ved stof- og alkoholmisbrug. Vi hører om, hvordan misbrug er forbundet med en social begivenhed men at det hurtigt kan blive en stor del af hverdagen og der bliver...

Afsnit 3 – En snak om afhængighed

I dette afsnit møder vi Kasper, som fortæller om stoffer og alkohols indvirkning på kroppen, om afhængighed og hvorfor nogle bliver afhængige af stoffer og alkohol mens andre ikke gør. Vi kommer desuden godt rundt i mange elementer af stofmisbrug, hashmisbrug,...

Afsnit 2 – Cenias historie

I dette afsnit møder vi Cenia, som fortæller om sin barndom, sit misbrug og sin vej ud af stofmisbrug. En tilfældig beslutning om at starte i tandbehandling hos Tandrødderne som også betød opstart i behandling for stofmisbrug i Brydehuset, startede Cenias vej mod...

Afsnit 1 – Eddies historie

Brydehuset som er et førende misbrugscenter for behandling af stofmisbrug og alkoholmisbrug i Storkøbenhavn, præsenterer Inde i stoffet – en podcast om misbrug. Vi møder Eddie Brøchner og Cenia Larsen, som begge er værter. Eddie fortæller om sit eget stofmisbrug,...

Åbningstider i påsken

Brydehuset holder lukket skærtorsdag (29.3.), langfredag (30.3.), og 2. påskedag (2.4.). Vi er tilbage igen d. 3. april, hvor vi glæder os til at tage imod jer igen. Rigtig god påske fra alle os i Brydehuset  

Foredrag med forfatter Pernille Rahbek om en opvækst i en familie med alkoholmisbrug

Oplev forfatter Pernille Rahbeks gribende fortælling om en opvækst med alkoholmisbrug tirsdag den 27. februar kl. 19  Pernille Rahbek er 40 år, mor til to piger og driver egen virksomhed. Den succesfulde iværksætter er samtidig en sårbar kvinde. Hun lider af angst og...

Abstinenser ved brug af hallucinogener og Ecstacy/MDMA

Hallucinogener - f.eks. LSD Svampe (psilocybin) og ecstasy/MDMA minder meget om hinanden Her er nogle af de mest hyppige tegn på abstinenser: Hyperaktivitet, øget smertetærskel, øget blodtryk og puls, stirrende blik, irritabilitet, tør og rød hud, voldsom og...