Kontakt : +45 4477 3737

Aktuelt

Åbningstider i påsken

Brydehuset holder lukket skærtorsdag (29.3.), langfredag (30.3.), og 2. påskedag (2.4.).

Vi er tilbage igen d. 3. april, hvor vi glæder os til at tage imod jer igen.

Rigtig god påske fra alle os i Brydehuset

 

Read More

Foredrag med forfatter Pernille Rahbek om en opvækst i en familie med alkoholmisbrug

Oplev forfatter Pernille Rahbeks gribende fortælling om en opvækst med alkoholmisbrug tirsdag den 27. februar kl. 19 

Pernille Rahbek er 40 år, mor til to piger og driver egen virksomhed. Den succesfulde iværksætter er samtidig en sårbar kvinde. Hun lider af angst og posttraumatisk stress i kølvandet på en opvækst med en alkoholisk mor.

Når Pernille fortæller om sin barndom, kommer vi helt tæt på de personlige historier. Bl.a. om at blive ladt alene hjemme med et tomt køleskab og om at blive sat i en taxa til et vandland med sin søster på en ferie, mens moren selv bliver på hotellet.

Pernille kæmper med at skjule sin mors misbrug og passe hjemmet. Oven i alt dette forsøger hun samtidig at overbevise sig selv om, at moren faktisk slet ikke kan lide vin, og at hun bare er træt – hun drikker i hvert fald ikke!

I foredraget fremstiller Pernille ikke sig selv som et offer. I stedet bliver hun et lysende eksempel på, at vi som mennesker altid har valget om at kæmpe eller ej. Derfor er det også en historie om styrken i at træffe egne valg, så dysfunktionelle mønstre fra barndommen og alkoholmisbrug ikke gentager sig.

Gå ikke glip af det gribende foredrag

Du har nu muligheden for at opleve Pernille Rahbeks sønderrivende fortælling på tætteste hold. Det sker tirsdag den 27. februar kl. 19 til 21 på Ballerup Bibliotek, sal 2. Bestil gratis billet på bibliotekets hjemmeside via dette link.

Foredraget er baseret på Pernille Rahbeks bog fra 2015: Kan man se, jeg har grædt? – en fortælling om at vokse op i en pæn alkoholikerfamilie. Det er arrangeret af rusmiddelcentret Brydehuset og SundhedsHuset som en del af Alkohol & Samfunds landsdækkende Respektkampagne.

Om Respektkampagnen fra Alkohol & Samfund

I familier med alkoholproblemer og alkoholmisbrug er det ikke kun mor eller far, der drikker, som har et problem – det har hele familien. Sundhedsstyrelsen anslår, at 632.000 danskere er vokset op i familier med alkoholproblemer. Omtrent 122.000 børn og unge under 18 år fra alle sociale lag vokser op i et hjem, hvor far eller mor – eller begge – drikker for meget.

Brydehuset og Sundhedshuset håber med dette foredrag på at være med til at skærpe opmærksomheden på de skadelige følger af et overforbrug af alkohol. Ønsket er at skabe rum for dialog og at opfordre til samtale i de berørte familier. Målet er samtidig at gøre opmærksom på de muligheder for alkoholbehandling og forebyggende samtaler, som vi tilbyder i Ballerup Kommune.

Read More

Abstinenser ved brug af hallucinogener og Ecstacy/MDMA

Hallucinogener – f.eks. LSD Svampe (psilocybin) og ecstasy/MDMA minder meget om hinanden

Her er nogle af de mest hyppige tegn på abstinenser:

  • Hyperaktivitet, øget smertetærskel, øget blodtryk og puls, stirrende blik, irritabilitet, tør og rød hud, voldsom og selvdestruktiv adfærd

De fysiske symptomer inkluderer:

  • Angst, depression, forvirring, auditive og visuelle hallucinationer, hukommelsestab, irritabilitet, selvmordstanker

Hvornår dukker abstinenserne op?

  • Dage til uger efter endt brug og de kan vare dage til uger
Rådgivning vedr. abstinenser og afrusning

Hvis du, en af dine venner eller en i din familie har et overforbrug eller misbrug af stoffer, vil vi meget gerne høre fra dig. Vi vil hjælpe dig med råd og vejledning om abstinensbehandling, medicin, afrusning samt den videre behandling af stofmisbrug. Og så er det GRATIS!

Kontakt os på 4477 3737 eller send en mail på brydehuset@balk.dk
Read More

Sundhedsseminar d. 5. april

Brydehuset er med ved sundheds-seminar på Rådhuset i Ballerup d. 5. april.

Ballerups Borgmester Jesper Würtzen byder velkommen til denne temadag, hvor temaet er “Det fælles ansvar for sunde arbejdspladser og robuste medarbejdere”. Robusthed er blevet et buzzword blandt virksomheder og kommunale arbejdspladser og sundhed har længe været på dagsordenen. Disse to emner belyses nærmere ved forskere og praktikere som arbejder både med sundhed og robusthed.

Seminaret henvender sig til HR chefer og medarbejdere i store og mellemstore virksomheder samt ejerledet virksomheder.

Klik her for at komme til tilmeldingssiden.

 

 

 

Read More